راهی به آسمان
کتاب راهی به آسمان، کتابیست که شامل مجموعه داستانهاییست که کرامات و معجزات معصومان را با زبانی شیوا و رسا جهت تبلیغ دین به چاپ رسانده است.
نویسنده در مقدمه کتاب انگیزه خود را از جمعآوری و نوشتن این کتاب، اینگونه بیان میکند “انتقال اینگونه مفاهیم و محتواها خیلیها را ازلغزش و انحراف احتمالی باز می دارد و زمینه سعادت دنیوی و اخروی آنان را فراهم می سازد”
نویسنده یکی از راههای تبلیغ و هدایت و آگاهی بخشی مخصوصا برای قشر بیسواد و آنهایی که وقت و فرصت کاوش و جست وجوی علمی ندارند همین بیان حقایق دینی و کرامات و معجزات معصومین به زبان سهل و ساده می داند. که برای همگان قابل فهم است و هم عواطف و احساسات را برمیانگیزد و هم غیرت و حمیت اسلامی آنان را به تحریک وا میدارد و نیز دور از بحث وجدل رایج بین خواص است که مورد پسند اکثر مردم نیست.
این کتاب در دو پرده به بیان داستانهایش پرداخته است.
پرده اول که تجلی مهر و کرم نام گرفته است، شامل شش داستان؛ بوی پیراهن یوسف، قلب دانشمند یهودی لرزید، خشم شاه غلام، جلوه اسرار، اجابت دعا در حرم امام رضا(ع) و تکرار مباهله است.
در پرده دوم که به پرتوی به دور دستها نام گرفته است، شامل ده داستان؛ فرجام خدمت به آل رسول، جوانمردقصاب، زائران سرزمین بلخ، در جستوجوی خورشید، حیوان خردمند، گناه پنهانی، خاطره ماندگار،آغاز،غیبت، شمش طلا و بلخ و مسافری از هند است.
پیراهن یوسف؛ ماجرای دعبل شاعر است و پیراهنی که از امام رئوف به عنوان پاداش به تبرک هدیه می گیرد که در سفر به قم از خاطره سفرش برای مردم می گوید و پیشنهاد فروشی که مردم به او می دهند، امتناعی که او می کند و دزدیده شدن آن و…..
فرجام خدمت به آل رسول؛ داستان زندگی زنی علوی و سید است که پس از فوت همسرش بخاطر
فقر و توهین و تحقیرها تصمیم میگیرد بلخ را به قصد سمرقند ترک کند، به سمرقند که میرسد باسرمای زمستانی آنجا مواجه میشود و….
سرنوشت عبرتانگیز اولین شب حضور آنان قابل تأمل است. سرنوشتی که مسلمانی را از عمل خود پشیمان میکند و مجوسی و خاندانش را مسلمان میکند که در عالم خواب رسول خدا(ص) وعده بهشت برین به او و خاندانش می دهد¹
پ.ن: امام رضا(ع) فرمودند: خدا رحمت کند کسی که امر ما را زنده کند(راوی می گوید): گفتم زنده نمودن امر شما به چیست؟ فرمودند: علوم و معارف ما را فرا گیرد و به مردم تعلیم دهد؛ زیرا اگر مردم خوبیها و فواید سخن ما را بدانند، از ما پیروی می کنند2
ـــــــــــــــــــــــــــ
¹.تذکره الخواص، سبط بن جوزی(متوفای654ق)، ص 331–330
2.معانی الاخبار، شیخ صدوق ( 305-381ق) ج1، ص174